نورتي منتدانا المتواضع
ياريت تكوني ويانا علي الحق مجمعين
نورتي منتدانا المتواضع
ياريت تكوني ويانا علي الحق مجمعين
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول




 

  أم علي بالمكسرات

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
وفاء لرابعه

وفاء لرابعه


عدد المساهمات : 262
تاريخ التسجيل : 08/02/2014

 أم علي بالمكسرات Empty
مُساهمةموضوع: أم علي بالمكسرات    أم علي بالمكسرات Icon_minitimeالسبت 15 فبراير 2014 - 22:07

 أم علي بالمكسرات Um-ali-with-nuts-500x333
                 أم علي بالمكسرات
المقادير:
•   5 أكواب لبن حليب محلي.
•   5 رقائق جلاش.
•   2 معلقة كبيرة زبد.
•   3 معالق كبيرة كريمة لباني.
•   نصف كوب زبيب.
•   ربع كوب بندق.
•   ربع كوب لوز.

الطريقة:
1- حطي الجلاش على صاج أو صينية للفرن وحمصيه في فرن. 
2- أحضري البندق واللوز وحطيهم على صاج أو صينية للفرن، وحمصيهم في الفرن لمدة 4 دقائق.
3- في الوقت اللي أنتِ بتحمّصي فيه المكسرات سخني اللبن.
4- قطعي رقائق الجلاش إلى قطع متوسطة وحطيها في طاجن كبير، وضيفي إليها البندق واللوز والزبيب وبعد كده حطي اللبن في ثلثين الطاجن. 
5- سخني الفرن حتى درجة حرارة متوسطة (200 مئوية)، وحطي الطاجن في الفرن لمدة 15 دقيقة أو لغاية ما تلاقي إن رقائق الجلاش بدأت في امتصاص اللبن.
6- خرجيه من الفرن وضيفي إليه الزبدة والكريمة من على الوش، ودخليه الفرن تاني لمدة  20 دقيقة أخرى أو لغاية ما تلاقي لونه بقى ذهبي خرجيه.. وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امه الله تحيا برضاه

امه الله تحيا برضاه


عدد المساهمات : 65
تاريخ التسجيل : 09/02/2014
العمر : 38

 أم علي بالمكسرات Empty
مُساهمةموضوع: رد: أم علي بالمكسرات    أم علي بالمكسرات Icon_minitimeالأربعاء 19 فبراير 2014 - 18:39

تسلم ايديك يا قمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أم علي بالمكسرات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: اقسام الطبخ :: الحلويات-
انتقل الى: