نورتي منتدانا المتواضع
ياريت تكوني ويانا علي الحق مجمعين
نورتي منتدانا المتواضع
ياريت تكوني ويانا علي الحق مجمعين
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول




 

 طريقة عمل "الكشري"

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
وفاء لرابعه

وفاء لرابعه


عدد المساهمات : 262
تاريخ التسجيل : 08/02/2014

طريقة عمل "الكشري" Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل "الكشري"   طريقة عمل "الكشري" Icon_minitimeالسبت 15 فبراير 2014 - 22:47

طريقة عمل "الكشري" 417626594_518ad91ee9-500x333
مقادير الكشري:
2 كوب أرز مغسول
كوب عدس بجبّة 
4 كوب ماء 
1/2 كيلو مكرونة صغيرة
2 بصلة متوسطة مقطعة شرائح لعمل التقلية 
4 معالق كبيرة زيت 
ملح وفلفل

مقادير الصلصة:
ثوم مفروم 
2 معلقة كبيرة زيت 
كوب ونصف عصير طماطم 
معلقة كبيرة خل
ملح وفلفل وشطة


الطريقة:
1- اغسلي العدس كويس جداً، وحطيه في مصفاة علشان ينزّل ميته، وبعد كده نقيه كويس.

2- حطي الزيت في حلة على نار متوسطة لغاية ما يتقدح، وبعد كده حطي البصل وقلّبيه في الزيت لغاية ما لونه يبقى ذهبي أو بني فاتح.
3- شيلي البصل من على النار وحطيه على مناديل ورقية علشان تشرب الزيت.
4- ضعي العدس في نفس الحلة اللي عملتي فيها البصل، وقلبيه كويس مع الزيت، وبعد كده غطيه بالماء وتبليه بالملح والفلفل، وبعد كده قللي درجة الحرارة وسيبيه لمدة 25 دقيقة أو لغاية ما يبدأ يستوي.
5- بعد كده ضيفي الأرز وقلّبيه كويس مع العدس، وبعد كده تبليه بالملح والفلفل والكمون، وسيبيه على نار هادئة لغاية ما يستوي، وممكن تضيفي ماء لو حسيتي إنه محتاج.
6- في الوقت اللي الكشري والعدس بيستوا فيه، اسلقي المكرونة وصفّيها بعد ما تستوي وتسيبيها على جنب.
لتحضير الصلصة:
1- سخّني الزيت على نار متوسطة، وبعد كده ضيفي عليه الثوم وقلّبيه في الزيت لمدة دقيقتين، وبعد كده ضيفي عصير الطماطم ومعاه الملح والفلفل والشطة، وسبيها على نار متوسطة لغاية ما تبدأ في الغليان، وبعد كده هدّي النار عليها وسيبيها لمدة 10 دقائق.

2- بعد كده ضيفي الخل وسيبيه لمدة 5 دقائق كمان، أو لغاية ما تحسّي إن الصلصة استوت، وبكده تكون جاهزة علشان تقدميها مع الكشري.
عند التقديم بتحطي الأرز والعدس الأول وعليهم كمية من المكرونة، وعلى الوش بتحطي صلصة الطماطم والتقلية (البصل المحمر)؛ وعلشان الوجبة تبقى متكاملة ممكن تقدّمي معاها سلطة خضراء .. وبالهنا والشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
*البتولة*
مديرة الموقع
مديرة الموقع
*البتولة*


عدد المساهمات : 201
تاريخ التسجيل : 08/02/2014

طريقة عمل "الكشري" Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل "الكشري"   طريقة عمل "الكشري" Icon_minitimeالسبت 15 فبراير 2014 - 22:56

اموت انا فى الكشـــــــــــــــــــــــــــــرى
ممتااااااااااااااازة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ريماس ساجدة

ريماس ساجدة


عدد المساهمات : 247
تاريخ التسجيل : 08/02/2014

طريقة عمل "الكشري" Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل "الكشري"   طريقة عمل "الكشري" Icon_minitimeالأحد 16 فبراير 2014 - 0:01

وفاء لرابعه كتب:
طريقة عمل "الكشري" 417626594_518ad91ee9-500x333
مقادير الكشري:
2 كوب أرز مغسول
كوب عدس بجبّة 
4 كوب ماء 
1/2 كيلو مكرونة صغيرة
2 بصلة متوسطة مقطعة شرائح لعمل التقلية 
4 معالق كبيرة زيت 
ملح وفلفل

مقادير الصلصة:
ثوم مفروم 
2 معلقة كبيرة زيت 
كوب ونصف عصير طماطم 
معلقة كبيرة خل
ملح وفلفل وشطة


الطريقة:
1- اغسلي العدس كويس جداً، وحطيه في مصفاة علشان ينزّل ميته، وبعد كده نقيه كويس.

2- حطي الزيت في حلة على نار متوسطة لغاية ما يتقدح، وبعد كده حطي البصل وقلّبيه في الزيت لغاية ما لونه يبقى ذهبي أو بني فاتح.
3- شيلي البصل من على النار وحطيه على مناديل ورقية علشان تشرب الزيت.
4- ضعي العدس في نفس الحلة اللي عملتي فيها البصل، وقلبيه كويس مع الزيت، وبعد كده غطيه بالماء وتبليه بالملح والفلفل، وبعد كده قللي درجة الحرارة وسيبيه لمدة 25 دقيقة أو لغاية ما يبدأ يستوي.
5- بعد كده ضيفي الأرز وقلّبيه كويس مع العدس، وبعد كده تبليه بالملح والفلفل والكمون، وسيبيه على نار هادئة لغاية ما يستوي، وممكن تضيفي ماء لو حسيتي إنه محتاج.
6- في الوقت اللي الكشري والعدس بيستوا فيه، اسلقي المكرونة وصفّيها بعد ما تستوي وتسيبيها على جنب.
لتحضير الصلصة:
1- سخّني الزيت على نار متوسطة، وبعد كده ضيفي عليه الثوم وقلّبيه في الزيت لمدة دقيقتين، وبعد كده ضيفي عصير الطماطم ومعاه الملح والفلفل والشطة، وسبيها على نار متوسطة لغاية ما تبدأ في الغليان، وبعد كده هدّي النار عليها وسيبيها لمدة 10 دقائق.

2- بعد كده ضيفي الخل وسيبيه لمدة 5 دقائق كمان، أو لغاية ما تحسّي إن الصلصة استوت، وبكده تكون جاهزة علشان تقدميها مع الكشري.
عند التقديم بتحطي الأرز والعدس الأول وعليهم كمية من المكرونة، وعلى الوش بتحطي صلصة الطماطم والتقلية (البصل المحمر)؛ وعلشان الوجبة تبقى متكاملة ممكن تقدّمي معاها سلطة خضراء .. وبالهنا والشفا.
تسلم ايديكى وأنا كمان بحب الكشرى ممتاززززززززززز
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل "الكشري"
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة تصنيع شمع من ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
» *طريقة عمل الجواوشى*
» *طريقة عمل العجه *
» *طريقة عمل بلح الشام*
» طريقة عمل التورتة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: اقسام الطبخ :: وصفات الطبخ-
انتقل الى: